Lomilomi masszázs

 Légy boldog és oszd meg az élet örömét másokkal! - hawaii nyelven: Aloha!

Oktatóm, Witold Kucharczyk egész lényével bizonyítja, hogy az Aloha-szellemiség milyen hihetlen erővel tudja mozgósítani a bennünk szunnyadó, örömteli életre és mosolygós, nyitott szívre vágyó embert. Az ő tanítása, a szakmaisággal természetes módon összefonódó hawaii-lelkülete erősít meg abban, hogy ez a technika többet adhat, mint az izmok lazítására koncentráló európai masszázsfajták - úgy, hogy nem kell kilépnünk a saját kultúrkörünkből, hiszen ez emberi természetünk része. 

Mert mindannyian szeretetre lettünk teremtve.

A Lomilomi masszázs alatt az ökölbe szorított kéz ellazul, az összepréselt ajkak kisimulnak, a homlok ráncai elolvadnak. Eltűnik a szoba: egy kis csónakban ringatózunk, arcunkat Szellő simogatja, lelkünket Víz ringatja,  a test a Nap melegében fürdik.

A masszőr feladata, hogy a világot és minket alakító erők szerető közeledését érintésbe transzformálva átadja.

Auntie Margaret, oktatóm egyik mestere szerint: "Ha a kezed finom és szerető, a vendéged megérzi a szíved őszinteségét. Lelke elindul a te lelked felé. Tudni fogja, hogy szereted őt és ellazul." 

(Javallatokat és ellenjavallatokat lásd: Általános tudnivalók. A lomilomi masszázs olajjal, alkarral, talptól fejtetőig végzett maszázsfajta. A masszázs alatt csendben vagyunk, hagyjuk, hogy gondolataink, érzéseink szabadon áramoljanak.)