Masszázs - szelíd segítség az egészségért

Kedves Vendégem!

A régi bölcsek az egészséget a test, a szellem és a lélek harmonikus együttműködésében találták meg.

Mások arra jutottak, hogy szeretteinkről úgy gondoskodhatunk igazán, ha mi magunk is kiegyensúlyozottak vagyunk.

Mindkettőben tud segíteni a masszázs: feltölt, ellazít, lelkesít, energiát ad.

Ha úgy érzed, végre magadra is szánsz egy kis csöndet a zajban, nyugalmat a rohanásban, hogy utána újult erővel, könnyebben viseld feladataid terheit, nagy szeretettel várlak.

A 30, 60, 90 perces alkalmak egytől egyig személyre és a vendég aktuális állapotára szabottak, például jellemzően a svédmasszázs kiegészül a talp, a fej, arc kezelésével vagy kérésre más tanult technikákkal.

Fontos számomra, hogy ismereteimet bővítsem, ezért folyamatosan keresem a továbbtanulás lehetőségeit. De csak a tudás nem elég: a masszírozás örömmel végzett hivatás számomra, és hiszem, hogy vendégeimnek ez a legfontosabb. 

Tanulmányaim (a tanúsítványokon szereplő elnevezések feltüntetésével):

2021:

Integrated lomilomi, 1-4. szint - A Witold Kucharczyk által létrehozott (a Ma-uri és a hawaii lomilomi, illetve az általa immár 3. évtizede ismert és oktatott masszázstechnikák szervessé forrott) egységes lomilomi technikájának részleteit négy, külön egységben tartott képzésben tanulhattam tőle, és elvarázsolt a hawaii lakosok és maga a lomilomi szemlélete - biztosan nem véletlen, hogy tanulótársaimmal azóta is rendszeresen igyekszünk fejleszteni oktatónk képzésein tudásunkat, érzelmi és lelki érzékenységünket. Ez a masszázsfajta kilóg az eddig tanultak sorából, noha már az első, 2015-ös tanfolyamon hallva megfogadtam, hogy egyszer közelebbről is megismerkedem vele. Nem az izmok, ízületek, nem a test áll fókuszban, hanem az Én, aki vágyik a harmóniára test, lélek, szellem és a körülötte lévő világ között. Nem a megszokott európai masszázstípus tehát, érdemes kipróbálása előtt elmélyülni a lomilomi eredetében, hatásaiban, hogy nyitott szívvel fogadhassuk.

SMR (self myofascial release) a sport- és mozgásszervi rehabilitációban (online képzés) - A fascia a testünk alkotórészeit (izmok, csontok, szervek) összekötő és információs sztrádaként működő csodálatos szerv, melynek szerepe van a fizikális egészség fenntartásában és a rehabilitálásban, a sportolók teljesítőképességének optimális szinten tartásában. Az izom- és ízületi problémák megelőzésében és otthoni kezelésében hatékony eszköz az SMR-henger és -labda, melynek használatáról működési elvéről, továbbá a fasciaelmélet alapjairól, illetve a gyakorlatban előforduló problémákról jutottam értékes és rendszerezett ismeretekhez.

2020:

Trigger- és tenderpont-terápia - A helyi vagy kisugárzó fájdalmakat okozó pontok az adott izom spazmusára is hatással vannak, s ez távolabbi területeken is okozhat fájdalmat, illetve további tünetekhez vezethet (ín túlterhelése, gerincpanaszok, kisugárzó fájdalmak, arc-, fog-, fejfájás stb.). A pontokra gyakorolt nyomással - a test önregenerációját elősegítve - oldhatjuk ezeket az izomcsomókat.

2019:

Hypervolt készülék helyes használata - online kurzus. A frissítő, regeneráló masszázs részeként, igény vagy szükség szerint alkalmazom, felár nélkül. A készülék segít az izomláz gyors megszüntetésében, hatékonyan lazítja a merev, fájdalmas izomzatot, ezáltal növeli a mozgékonyságot és csökkenti az izomfájdalmat, gyorsítja a regenerációt pl. nagyobb megterhelés, edzés után, izomsérülések regenerációs idejét rövidíti a kötőszövet, ezáltal pedig a vér- és a nyirokkeringés, valamint a sejtszintű folyamatok aktiválásával, megnöveli a mozgásterjedelmet, a mozgékonyságot. Többek között alkalmazható túlterhelés ( vagy más statikai zavar) következményeként kialakult gyulladásos ízületi- ízület körüli- fájdalom szindrómák, sarokfájás ( sarokcsőr, sarok csontkinövés), plantaris fasciitis, Achilles-ín fájdalom (tendinitis, tendinopathia), talp fájdalmak ( lábközépcsont- metatarsus fájdalmak), teniszkönyök és golfkönyök (epicondylitis lateralis és medialis ), bizonyos derék és hátfájások,, tartós izomfájdalmak, Carpal-tunnel szindróma fennállásakor, regeneráció céljából. (Forrás: Physiovit. https://physio-vit.net/kepzesek-es-tajekoztatok/physiovit-online-kepzesek/hypervolt-hasznalat. Letöltés ideje: 2019. szept. 2.)

Dorn-terápia és Breuss masszázs - a test ideális egyensúlyi viszonyainak megtartására és helyreállítására törekvő terápia és masszázs, mely az aszimmetria miatt létrejövő blokkok oldásával testi, lelki, energetikai szinten segít, az izmok lazításával és az ízületek területén végzett manuális korrekcióval.

2016-2018:

- nyirokmasszázs alaptechnikák, illetve a nyiroködéma komplex kezelése modulok - ...ami a gyógymasszőr képzésből kimaradt, de nagyon fontosnak vélem. Nem bántam meg, hogy (más iskolában) két év után újra elvégeztem!

- gyógy- és sportmasszőr - másfél éves (1400 óra) OKJ-s képzés keretein belül bővítettem anatómiai és technikai tudásomat, illetve szereztem új ismereteket, a képzés keretein belül külön kismama és baba/csecsemő masszázs modulok elvégzésével.

2017:

- moxa- és köpölyterápia elméleti és gyakorlati alaptanfolyam - a hagyományos kínai orvoslás elvei és eszközei, mely a testet a maga egészében és bonyolult működése teljességében szemléli, hasznos segítséget nyújtanak a masszázs kiegészítéseként.

2016:

 -  Wiener aromaterápiás fáslizás - rövid idő alatt, négyszeres hatékonysággal javíthatók a laza, petyhüdt bőr, a striák, gyengébb kötőszövet és a cellulit okozta esztétikai problémák, még a nyirokrendszer működésére is jótékony hatással van;

-  indiai Champi fejmasszázs - (a hát, karok, nyak, fejbőr és arc ellazításával) megszabadulhatsz a kínzó gondok tüneteitől, begörcsölt izmoktól, és még a hajad is egészségesebb lesz;

-  komplett ízületmanipuláció, lágy csontkovácsolás, kineziológiai tape - a masszázs jótékony hatásait egészíti ki, amely a mozgásszegény életmód, túlzott fizikai igénybevétel okozta kellemetlenségeket enyhíti, szünteti meg. 

-  nyirokmasszázs - az immunrendszer jó működésén kívül még számtalan, a közérzetre is jelentősen kiható eredményt érhetünk el az alvásproblémák megszűnésétől az ödémák eltüntetéséig.

frissítő talpmasszázs - különleges a masszázsok sorában, nem csupán a kivitelezés módja miatt, hanem mert testünk belsejére - idegrendszerre, szervekre, vérkeringésre - is célzottan hat. Igen kellemes, lazító, energetizáló, a szervezet belső folyamataira kedvezően ható masszázs.

2015: 

relaxáló vagy frissítő masszázs - feltöltődhetsz, ellazulhatsz kívül-belül;

alakformáló cellulitmasszázs - új külsőt, önbizalmat, mindennapi frissességet nyerhetsz (szükség esetén kiegészítő kezelésekre is lehetőség van).

Az általam használt anyagokat gonddal válogatom, így azok természetesek, illetve mentesek a káros összetevőktől. Törekszem a saját készítésű krémek és masszázsolajak összeállítására.

Várom jelentkezésed, a mielőbbi találkozásig pedig sok örömteli pillanatot kívánok neked!

Pápai Luca